Wat is livestreamen en hoe werkt het?

Wij leggen u graag uit wat livestreamen precies inhoud en hoe het werkt. Toch niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie, we helpen u graag verder! 

Wat is livestreamen?

Bij een livestream worden beeld en geluid via het internet rechtstreeks verzonden naar meerdere ontvangers (kijkers). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bestaande online streaming platformen zoals YouTube, Vimeo, Facebook, Zoom etc. Op een kleine vertraging na door de streaming platformen is een livestream is dus altijd realtime.

Hoe werkt het?

Bij een livestream wordt er op uw locatie de volgende apparatuur geplaatst en gebruikt om beeld en geluid professioneel live te streamen naar uw kijkers:

  • Camera's
  • Videoregie
  • Audioregie
  • Microfoons
  • Internet verbinding

De camera's sturen de beelden naar de videoregie. Hier schakelt een videotechnicus tussen de verschillende camera beelden en voegt daar eventueel andere content zoals film, foto's, presentaties etc. aan toe.

De microfoons zijn draadloos verbonden aan de audioregie. Hier zorgt een audiotechnicus voor een goede mix tussen de verschillende microfoons en eventuele andere audiobronnen. Dit signaal wordt vervolgens naar de videoregie gestuurd.

Het complete signaal uit de videoregie wordt vervolgens via een bestaande of aangelegde internetverbinding gestreamd naar de gewenste platformen.

 

Hoe kan ik kijken?

Voor het kijken van een livestream ontvangt u een link die verwijst naar de livestream. De livestream kan vervolgens gekeken worden met een computer, laptop, tablet of telefoon. In de meeste gevallen is een internet browser voldoende. Bij sommige platformen kun je ook gebruik maken van (gratis) apps.

Wie kan er kijken?

Afhankelijk van het type evenement of bijeenkomst kunt u kiezen voor een open of een besloten livestream. Dit bepaalt wie er allemaal kan kijken naar uw livestream.

  • Open livestream: Bij een open livestream kan iedereen die de link heeft, de livestream kijken. Een open livestream is zeer geschikt voor reclame of marketing doeleinden.
  • Besloten livestream: Bij een besloten livestream ontvangt de kijker een link en een wachtwoord die nodig is om de livestream te bekijken. Alleen kijkers met een wachtwoord en link kunnen dus kijken naar de livestream.

Uw professionele livestream in slechtsvier simpele stappen!

Neem contact op

Wij nemen vervolgens contact met u op en bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor uw livestream. Hierbij inventariseren we uiteraard al uw wensen.

Ons voorstel

U ontvangt van ons zo snel mogelijk een passend voorstel met daarin een duidelijke uitleg en natuurlijk de beste en voordeligste oplossing voor uw livestream

Voobereiding

Wij treffen alle voorbereidingen. U ontvangt een link naar de livestream met eventueel een wachtwoord. Indien gewenst helpen we u met uitnodigen en eventuele content.

De livestream

Wij komen bij u op locatie voor de livestream. We hebben van u alleen een stopcontact en eventueel een internetverbinding nodig, de rest nemen wij zelf mee. 

Veelgestelde vragen en antwoorden

We kunnen ons voorstellen dat het allemaal misschien nog niet helemaal duidelijk is. Onderstaand vind u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom standaard drie camera's ?

Met drie camera's wordt het beste resultaat verkregen. Een livestream is veel fijner om naar te kijken als camerabeelden elkaar afwisselen. Daarbij kunnen zaken beter in beeld gebracht worden met meerdere camera's.

In een standaard opstelling wordt één camera gebruikt voor een totaalshot, één camera voor volgen en semi-closeup en één camera wordt altijd in tegengestelde richting geplaatst om bijvoorbeeld de ruimte of publiek te filmen.

Doordat we gebruik maken van Remote Controlled camera's maakt het voor de prijs nauwelijks verschil of we één camera of drie camera's gebruiken en dus gaan we standaard voor de beste kwaliteit!

livestream-diensten.nl

Bommelsestraat 67
4061 RG Ophemert

livestream-diensten.nl is een onderdeel van DreamView Video en & Broadcasting 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services